πορτακι

 ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Σχεδόν σε κάθε σπίτι πλέον υπάρχει και από ένα κατοικίδιο ζώο, συνήθως ένας σκύλος ή μια γάτα. Τα ζωάκια αυτά μας κρατούν συντροφιά, γεμίζοντας τις μέρες μας με χαρά και αγάπη. Όμως, παρά τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μας προσφέρει η σχέση μας με ένα ζώο συντροφιάς, η φροντίδα των κατοικιδίων μας συνεπάγεται και αρκετές ευθύνες. Μια από τις πρώτες που έρχονται στο μυαλό όσων έχουν σκύλους, είναι φυσικά η καθημερινή βόλτα τους. Μάλιστα, ακόμα και εκείνοι που έχουν κήπο δεν μπορούν να αποφύγουν απολύτως αυτήν την δραστηριότητα αφού πρέπει να έχουν συνεχώς το νου τους στο κατοικίδιό τους, ανοίγωντας και κλείνοντας την πόρτα κάθε φορά που αυτό θέλει να μπει ή να βγει από το σπίτι. Παρόμοιο πρόβλημα έχουν και τα άτομα που ζουν σε διαμέρισμα καθώς, πέρα από τον καθιερωμένο περίπατο των σκύλων τους, περνούν και μεγάλο μέρος του χρόνου τους ανοιγοκλείνοντας την μπαλκονόπορτα για να επιτρέψουν την πρόσβαση των σκύλων στο μπαλκόνι.

Βέβαια, αυτό το πρόβλημα δεν είναι άγνωστο ούτε σε εμάς που έχουμε γάτες. Η αναποφασιστικότητα είναι άλλωστε βασικό χαρακτηριστικό των τριχωτών μας φίλων και απαιτούν από εμάς να υπηρετούμε πιστά τα τερτίπια τους καθώς ζητούν πρόσβαση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας.

Πως μπορούμε λοιπόν να λύσουμε αυτά μας τα προβλήματα;

Η απάντηση είναι μια. Εγκαθιστώντας πορτάκια κατοικιδίων !

Πως Λειτουργούν;

Τα πορτάκια κατοικιδίων αποτελούν μια μικρή πορτούλα, ανάλογη των διαστάσεων του ζώου μας. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στην εξώπορτά μας, στις άλλες πόρτες του σπιτιού μας, ακόμη και στο τζάμι της μπαλκονόπορτας. Έτσι, το κατοικίδιό μας θα έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους χωρίς να χρειάζεται πλέον καμία βοήθεια από εμάς !

Πώς Τοποθετούνται;

Το πορτάκι του κατοικίδιου μας αναλαμβάνει να το εγκαταστήσει κάποιος επαγγελματίας. Αυτό συμβαίνει διότι απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, ανάλογες με το υλικό στο οποίο σκοπεύουμε να παρέμβουμε. Αν λοιπόν δεν προσέξουμε, μπορεί να προκύψουν αχρείαστες φθορές και περιττά έξοδα.

Σε τι πρέπει λοιπόν να δώσουμε προσοχή;

  • Στο μέγεθος του ζώου μας

Αρχικά πρέπει να δώσουμε βάση στις διαστάσεις του κατοικιδίου μας.  Αν έχουμε για παράδειγμα μια γάτα ή έναν μικρό σκύλο θα χρειαστούμε μια ευκολότερη κατασκευή από ότι αν το κατοικίδιό μας είναι μεγαλώσομο. Βέβαια, σημαντικό είναι να επιλέγουμε πάντα ένα μεγαλύτερο πορτάκι ώστε το ζώο μας να μην χωρά και ίσα – ίσα ! 

  • Το υλικό πάνω στο οποίο θέλουμε να εγκαταστήσουμε το πορτάκι

Το υλικό πάνω στο οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε το πορτάκι παίζει καθοριστικό ρόλο στο κόστος των εργασιών που πρέπει να γίνουν.

Ασφάλεια:

Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε τι πορτάκι κατοικιδίου αγοράζουμε όσον αφορά τις ανάγκες μας. Αν θέλουμε για παράδειγμα να είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε μια ασφαλή επιλογή, μπορούμε να διαλέξουμε ένα ηλεκτρονικό πορτάκι που θα ανοίγει μόνο αναγνωρίζοντας το τσιπ που έχει το ζωάκι μας. Έτσι, θα είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μπορούν άγνωστοι να το χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν στην κατοικία μας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top