Πόρτες Εσωτερικές

Όταν ξεκινάμε να διαμορφώνουμε την αισθητική της κατοικίας ή του επαγγελματικού μας χώρου, είναι σημαντικό να δίνουμε μεγάλη προσοχή στις εσωτερικές πόρτες που θα εγκαταστήσουμε καθώς αυτές παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην ομορφιά του χώρου μας όσο και στην άνεση που θα έχουμε στην καθημερινότητά μας. 

 

Λειτουργικότητα:

Όταν διαλέγουμε πόρτες εσωτερικού χώρου, πρέπει να θέτουμε σε προτεραιότητα την εύκολη χρήση τους. Η πόρτα είναι άλλωστε ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά και αργούμε να το αντικαταστήσουμε, οπότε ένα μόνο ελάττωμα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκνευριστικό με το πέρασμα του χρόνου.

Αρχικά λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούμε για το είδος της πόρτας που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας. Θέλουμε να εγκαταστήσουμε, για παράδειγμα, μια συρόμενη πόρτα ή μια πόρτα με μεντεσέδες. Είναι γεγονός ότι, αν τοποθετήσουμε μια συρόμενη πόρτα, θα εξοικονομήσουμε χώρο καθώς δεν θα χρειάζεται να αφήσουμε κενό για να ανοίγει και να κλείνει. Ωστόσο, οι συρόμενες πόρτες απαιτούν μεγαλύτερη συντήρηση από τις πόρτες με μεντεσέδες και δεν είναι τόσο άνετες στην χρήση τους.

Αφού κατασταλλάξουμε στο είδος της πόρτας μας, πρέπει να αναλογιστούμε τις ιδιότητες που αυτή θέλουμε να έχει. Αν για παράδειγμα επιλέγουμε πόρτες για τους εσωτερικούς χώρους του εργασιακού μας περιβάλλοντος, ίσως πρέπει να επενδύσουμε σε όσες προσφέρουν καλή ηχομόνωση.

Πρέπει ακόμα να σκεφτούμε τα προβλήματα που ίσως παρουσιάζει ο χώρος μας. Αν για παράδειγμα βρισκόμαστε σε ένα μέρος με μεγάλη υγρασία, θα πρέπει να διαλέξουμε εσωτερικές πόρτες καλής ποιότητας, που δεν θα φουσκώσουν από την υγρασία και άρα δεν θα χρειαστούν αντικατάσταση. Μια καλή επιλογή μπορεί εδώ να είναι οι πόρτες από μασίφ που, λόγω των υλικών τους, έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα.

Τέλος, αν θεωρούμε ότι μας χρειάζεται περισσότερο φως, ίσως πρέπει να επιλέξουμε πόρτες σε ανοιχτά χρώματα που θα δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος μας είναι όχι μόνο φωτεινότερος αλλά και μεγαλύτερος.

Περισσότερο φως μπορούν ακόμα να μας προσφέρουν και οι πόρτες με τζαμάκι, ανεβάζοντας μάλιστα την ψυχολογία μας και καθησυχάζοντας το αίσθημα κλειστοφοβίας που μπορεί νιώθουμε αν το δωμάτιο στο οποίο βρισκόμαστε για αρκετή ώρα δεν έχει παράθυρα.

Αισθητική:

Βέβαια, μεγάλη σημασία στην επιλογή μας, παίζει και το διακοσμητικό στοιχείο. Άλλωστε οι πόρτες είναι αυτές που διαχωρίζουν τους χώρους μεταξύ τους, δίνοντας δομή στο περιβάλλον μας και προϊδεάζοντας για το ύφος του δωματίου στο οποίο θα μπούμε.

Πριν λοιπόν διαλέξουμε πόρτες εσωτερικού χώρου πρέπει να σκεφτούμε την υφή που θέλουμε να έχουν. Επιθυμούμε για παράδειγμα μια παραδοσιακή αισθητική που θα ακτινοβολεί θαλπωρή και ζεστασιά; Τότε μπορούμε να επιλέξουμε πόρτες που έχουν ξύλινη επένδυση. Μήπως όμως προτιμούμε να έχουν μια πιο μοντέρνα διάθεση; Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να διαλέξουμε πόρτες LAMINATE οι οποίες κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα. Οι πόρτες αυτές μπορούν ακόμη να μιμηθούν την υφή του ξύλου, έχοντας πάνω τους σύγχρονα σχέδια από inox που παραμένουν πάντα στη μόδα.

Κόστος:

Η τιμή μιας πόρτας εσωτερικού χώρου καθορίζεται κυρίως από την ποιότητα των υλικών της. Μια πόρτα από μασίφ, για παράδειγμα, κοστίζει σίγουρα παραπάνω από μια απλή ξύλινη πόρτα. Ωστόσο, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής αφού δεν φθείρεται εύκολα από τα χτυπήματα ή την υγρασία. Επίσης, μπορεί να ηχομονώσει καλύτερα το κάθε δωμάτιο, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή για εργασιακούς χώρους όπου η ησυχία είναι απαραίτητη.

Μια πιο οικονομική επιλογή, από την άλλη, προσφέρουν οι πόρτες LAMINATE. Όμως, αν και είναι πολύ όμορφες, δεν μπορούν να βαφτούν και δεν συντηρούνται έχοντας άρα μικρότερη διάρκεια ζωής. Επίσης, δεν καταφέρνουν να προσφέρουν καλή ηχομόνωση στο χώρο μας.

Στη safety doors οι εσωτερικές πόρτες πρέπει να αποτελούν πέρα από πρακτικό ζήτημα και ζήτημα αισθητικής. Καθώς περνάμε χρόνο μέσα στο σπίτι μας καλό είναι να επιλέγουμε προϊόντα και στοιχεία που να συμβάλουν στη καλή μας ψυχολογία. Γι’ αυτό και στην εταιρεία μας τίποτα δεν είναι ασήμαντο όπως οι εσωτερικές πόρτες που προσφέρουμε. Έχοντας μεγάλη ποικιλία η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου, προσφέρουμε μοναδικά και ξεχωριστά σχέδια στοχεύοντας στη καλαισθησία και την προσαρμοστικότητα.  Ειδικοί από τον χώρο μας μπορούν να σας ενημερώσουν και να σας προσανατολίσουν σχετικά με τη λειτουργικότητα και αισθητική που εσείς προτιμάται. Το κόστος καθορίζεται από τη ποιότητα των υλικών της. Είτε θέλετε μια εσωτερική πόρτα παιδικού δωματίου είτε μια πόρτα για γραφείο με δυνατότητα καλής ηχομόνωσης είστε στο σωστό μέρος. Καλέστε μας και ενημερωθείτε από τους ειδικούς μας.

Scroll to Top