καγκελα ασφαλειας

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ : ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τα κάγκελα παραθύρων είναι ειδικά κάγκελα τα οποία μπαίνουν στα παράθυρα των σπιτιών και στερεώνονται με ειδικό τρόπο ώστε η απόσπαση και η απομάκρυνση τους να είναι πολύ δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη χωρίς τη βοήθεια ειδικών εργαλείων που κάνουν πάρα πολλή φασαρία όταν χρησιμοποιούνται.  Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δυο τύποι για κάγκελα. Ο πρώτος είναι τα λεγόμενα σταθερά τα οποία αποκλείουν τη συγκεκριμένη δίοδο, εφόσον τοποθετούνται κάθετα ή οριζόντια στον τοίχο όπου βρίσκεται το παράθυρο και  φυσικά προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια καθώς πρόκειται για ένα αμετακίνητο φυσικό εμπόδιο. Το μόνο αρνητικό είναι πως άπαξ και τοποθετηθούν  σε ένα παράθυρο, πλέον γίνεται μόνιμο χαρακτηριστικό του.

Για αυτό θα πρέπει να επιλέξει κανείς πολύ προσεκτικά τις εναλλακτικές προτάσεις για τα σχέδια. Ο δεύτερος τύπος είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα. Τα πτυσσόμενα κάγκελα στην ουσία είναι ειδικές κατασκευές οι οποίες διπλώνονται όταν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει πως αν κάποια στιγμή νιώσει κάποιος  πως δεν τα χρειάζεται τότε μπορεί προσωρινά να τα διπλώσει. Όταν τα συγκεκριμένα κάγκελα κλείνουν ,φυσικά και ασφαλίζονται με ειδικές κλειδαριές ούτως ώστε να αυξάνεται σημαντικά και η ασφάλεια που παρέχουν. Οι κλειδαριές αυτές ωστόσο διαθέτουν και ένα σημαντικό μειονέκτημα και αυτό είναι η κλειδαριά της. Αν η κλειδαριά δεν είναι αρκετά καλή τότε ένας κλέφτης θα μπορούσε κάλλιστα να την παραβιάσει. Ωστόσο αυτό μην σας προκαλεί ανησυχία καθώς αν κάποιος επενδύσει σε μια καλή κλειδαριά τότε δεν θα υπάρχει κάποιο ζήτημα γύρω από την ασφάλεια και την αξιοπιστία που μπορεί να προσφέρει.  

Οι τιμές γύρω από το ζήτημα των παραθύρων γενικά ποικίλουν και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό, το σχέδιο και το χρώμα του κάγκελου. Εννοείται πως όσο πιο περίπλοκο είναι ένα σχέδιο τόσο και πιο ακριβό θα είναι. Ακόμη αξίζει να αναφέρουμε πως τα κάγκελα πτυσσόμενου τύπου είναι πιο ακριβά από τα σταθερού. Σε γενικές γραμμές τα κάγκελα για τα παράθυρα είναι από τις καλύτερες επιλογές για τη θωράκιση του σπιτιού σας. Είναι μια οικονομική και ταυτόχρονα αποτελεσματική λύση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top