ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Δεν υπάρχει χώρος που να λειτουργεί περισσότερο σαν καταφύγιο από το σπίτι μας. Εκεί επιστρέφουμε για να ξεκουραστούμε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά αλλά και για να περάσουμε επιτέλους λίγο χρόνο με την οικογένεια μας. Πώς θα νιώθαμε λοιπόν αν μια μέρα κάποιος ξένος εισέβαλε στην κατοικία μας, καταστρέφοντας αυτό το αίσθημα θαλπωρής και ασφάλειας που έχουμε τόσο ανάγκη; Σίγουρα ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν πολύ τραυματικό, τόσο για εμάς όσο και για τους αγαπημένους μας. Για να αποφύγουμε λοιπόν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο να θωρακίσουμε τώρα το σπίτι μας, καλύπτοντας τυχόν “τρύπες” που μπορεί να υπάρχουν στην ασφάλεια μας. 

Πόρτες Ασφαλείας:

Οι διαρρήκτες πάντα αναζητούν χώρους στους οποίους μπορούν να εισβάλλουν με ευκολία. Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα εξετάσουν είναι το πόσο γρήγορα μπορούν να παραβιάσουν την πόρτα μας. Για τον λόγο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσουμε στην αγορά μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας ! Οι πόρτες αυτές, επειδή  κατασκευάζονται από υλικά που τις καθιστούν ιδιαίτερα ανθεκτικές, δεν μπορούν να καταστραφούν εύκολα και αθόρυβα. Έτσι, αποτελούν σημαντικό εμπόδιο το οποίο αποθαρρύνει τους επίδοξους κλέφτες. 

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας μπορούν ακόμη να ικανοποιήσουν και άλλες ανάγκες μας, αφού προσφέρουν καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Επομένως, μπορούν να θωρακίσουν το σπίτι μας τόσο από τους επίμονους και ενοχλητικούς θορύβους όσο και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως το χειμωνιάτικο κρύο). Συνιστούν επίσης μια καλή οικονομική επένδυση αφού, λόγω της ανθεκτικότητας τους, χρειάζονται σπάνια συντήρηση και έχουν μεγάλο χρόνο ζωής.

Κλειδαριά Ασφαλείας:

Όμως, μια πόρτα δεν μπορεί να διαφυλάξει την ασφάλεια μας μόνο χάρη στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη. Αντιθέτως, υψίστης σημασίας είναι και η κλειδαριά η οποία την συνοδεύει αφού, αν αυτή παραβιαστεί, η θωρακισμένη μας πόρτα τελικά καταλήγει άχρηστη.

Μια πολύ καλή λύση αποτελούν οι κλειδαριές ασφαλείας κυλίνδρου. Αυτές οι κλειδαριές είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε, ακόμη και αν ο διαρρήκτης σπάσει τον μηχανισμό τους, μπλοκάρουν, αποτρέποντας την πόρτα από το να υποχωρήσει. Επίσης, αν θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορούμε να προσθέσουμε και μια δεύτερη κλειδαριά στην πόρτα μας. Οικονομική επιλογή συνιστούν οι κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου που, επειδή αποτελούν κλειδαριές παλιάς τεχνολογίας, διατίθενται πλέον σε συμφέρουσες τιμές.

Κάγκελα Ασφαλείας:

Δυστυχώς όμως οι διαρρήκτες δεν εισβάλουν πάντα από την πόρτα. Αντιθέτως, συχνά προτιμούν την είσοδο από απροστάτευτα παράθυρα, ειδικά σε περίπτωση που το σπίτι μας βρίσκεται στο ισόγειο. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να εγκαταστήσουμε κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα μας, καθιστώντας τα απροσπέλαστα. 

Βέβαια, συχνά ένας αποτρεπτικός παράγοντας έγκειται στο γεγονός ότι τα κάγκελα ασφαλείας μπορούν να εμποδίζουν την καλή ορατότητα, ρίχνοντας την ψυχολογία μας. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορούν να μας προσφέρουν λοιπόν τα πτυσσόμενα κάγκελα, αφού μπορούμε να τα τραβάμε στο πλάι όταν δεν τα χρειαζόμαστε, επανατοποθετώντας τα έπειτα στην θέση τους και κλειδώνοντας τα με κλειδαριά.

Συναγερμός και Κάμερες Ασφαλείας:

Τέλος, την προστασία του σπιτιού μας μπορούμε να διασφαλίσουμε τοποθετώντας κάμερα στην είσοδο της πολυκατοικίας και της οικίας μας. Έτσι, μπορούμε πάντα να βλέπουμε ποιος είναι αυτός που μας χτυπάει το κουδούνι πριν ανοίξουμε. Επίσης, σε περίπτωση κλοπής, θα μπορούμε να δώσουμε στην αστυνομία το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, στοιχείο που πιθανός θα οδηγήσει στην σύλληψη των δραστών.

Σημαντικό μέτρο ασφαλείας συνιστά επίσης η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού. Αυτός, παρότι ενεργοποιείται όταν ήδη έχει γίνει διάρρηξη, μπορεί να διώξει τους κλέφτες τρομάζοντας τους με τον θόρυβο που κάνει. Επίσης, θα ειδοποιήσει εμάς και τους γείτονες μας ώστε να καλέσουμε εγκαίρως την αστυνομία.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top