Μια αναγκαία προσθήκη σε κάθε χώρο

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυξάνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά διαρρήξεων, τόσο στην επαρχία όσο και στις πόλεις. Μάλιστα, οι κλέφτες δεν παραβιάζουν πλέον μονάχα την πόρτα μας για να εισβάλουν στον χώρο. Αντιθέτως, στοχεύουν μέρη όπου τα παράθυρα παραμένουν αφύλακτα, κατορθώνοντας έτσι να εισέλθουν απροσδόκητα και αθόρυβα.

Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο μιας επικείμενης κλοπής, είναι χρέος μας να θωρακίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τα σπίτια και τους επαγγελματικούς μας χώρους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια τόσο της περιουσίας μας όσο και της οικογένειας μας. 

Πώς μπορούμε λοιπόν να σιγουρευτούμε για την επαρκή ασφάλεια της κατοικίας μας ή του εργασιακού μας περιβάλλοντος;

Μια πολύ καλή λύση προσφέρουν τα ρολά ασφαλείας !

Πλεονεκτήματα:

Τα ρολά ασφαλείας αποτελούν μια εναλλακτική λύση στα πτυσσόμενα και σταθερά κάγκελα που βλέπουμε συχνά να τοποθετούνται μπροστά σε παράθυρα και σε εισόδους καταστημάτων. Αποτελούν μάλιστα μια σύγχρονη καθώς και πιο συμφέρουσα επιλογή για τους εξής λόγους:

  • Ασφάλεια:

Κατασκευασμένα από χάλυβα και αλουμίνιο υψηλής ποιότητας, τα ρολά ασφαλείας αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τους διαρρήκτες αφού δεν μπορούν να παραβιαστούν εύκολα ή αθόρυβα.

Συγκεκριμένα, πολύ καλό παράδειγμα ασφάλειας και λειτουργικότητας αποτελούν τα διάτρητα ρολά ασφαλείας τα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε στις μπαλκονόπορτες. Τα ρολά αυτά είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να επιτρέπουν την ορατότητα από την εσωτερική τους μεριά, εμποδίζοντας ωστόσο την ορατότητα από την εξωτερική μεριά. Έτσι, παρότι εμείς μπορούμε να βλέπουμε έξω, ένας άγνωστος ή ένας διαρρήκτης δεν μπορεί να δει μέσα στον χώρο μας !

  • Θερμομόνωση:

Σε αντίθεση με τα κάγκελα ασφαλείας, τα ρολά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην θερμομόνωση του σπιτιού μας. Μπορούμε δηλαδή να τα χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με τα τζάμια των παραθύρων μας, ως ένα επιπλέον εργαλείο ενάντια στο ψύχος. Έτσι εξοικονομούμε χρήματα, αφού δεν χρειάζεται να κάνουμε πλέον τόσο μεγάλη χρήση των θερμαντικών σωμάτων κατά τους χειμερινούς μήνες.  

  • Άνεση:

Τα ρολά ασφαλείας στοχεύουν στην διευκόλυνση της ζωής μας. Προσφέροντας μας δηλαδή την δυνατότητα να τα χρησιμοποιούμε τόσο χειροκίνητα, τραβώντας δηλαδή τον ειδικό μηχανισμό για το άνοιγμα και κατεβασμά τους, όσο και με την χρήση αυτόματου ηλεκτρικού μηχανισμού, τα ρολά ασφαλείας καταφέρνουν να προσαρμόζονται πάντα στις δικές μας ανάγκες.

Επίσης, ανάμεσα στα αδιαμφισβήτητα προσόντα τους είναι και η εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία τους, παράγοντας που τα καθιστά ιδανικά για την κατοικία ή τον επαγγελματικό μας χώρο.

  • Διάρκεια Ζωής:

Τα ρολά ασφαλείας έχουν επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, αν τα έχουμε για εσωτερική χρήση, μπορούν να διατηρηθούν για πάνω από 30 χρόνια. Από την άλλη, σε περίπτωση που τα χρησιμοποιούμε σε εξωτερικούς χώρους, η διάρκεια ζωής τους αγγίζει τουλάχιστον τα 20 χρόνια.

  • Αισθητική:

Τέλος, τα ρολά ασφαλείας συνιστούν μια όμορφη προσθήκη στο σπίτι μας. Σε αντίθεση με τα κάγκελα ασφαλείας, που αρκετές φορές μας κάνουν να νιώθουμε φυλακισμένοι, τα ρολά μπορούν να δώσουν μια μοντέρνα αισθητική στον επαγγελματικό μας χώρο.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελούν τα ρολά Full View. Αυτά κατασκευάζονται από οριζόντιες βέργες ειδικού κράματος προφίλ αλουμινίου που συνδέονται μεταξύ τους με polycarbonate διαφανές υλικό. Προσφέρουν έτσι 80% ορατότητα, χωρίς όμως να θυσιάζουν την ασφάλεια ή την θερμομόνωση του χώρου μας. Το τζαμάκι τους κυκλοφορεί επίσης σε 4 διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις, δίνοντας έτσι έμφαση για άλλη μια φορά στην αισθητική.

Scroll to Top