Τα τελευταία χρόνια, ενώ τα περιστατικά διαρρήξεων διαρκώς αυξάνονται, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη η σημασία που έχει η φύλαξη της κατοικίας και των επαγγελματικών μας χώρων. Ως τώρα επαρκούσε η αγορά μιας θωρακισμένης πόρτας και η επένδυση σε μια κλειδαριά ασφαλείας καλής ποιότητας για να νιώσουμε ασφαλείς. Ωστόσο, πλέον καταγράφονται από την αστυνομία όλο και περισσότερα περιστατικά κλοπών στα οποία οι διαρρήκτες εισέβαλαν από αφύλακτα παράθυρα. Για να προφυλάξουμε λοιπόν τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας είναι σημαντικό να επενδύσουμε τώρα σε κάγκελα ασφαλείας τα οποία θα θωρακίσουν πραγματικά το χώρο μας, επιτρέποντας μας να κοιμηθούμε χωρίς φόβο!

Πού να Τοποθετήσουμε Κάγκελα Ασφαλείας;

Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσουμε κάγκελα ασφαλείας μπροστά από τα παράθυρα μας καθώς έτσι, ακόμη και αν ένας διαρρήκτης σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι μας και σπάσει το τζάμι, δεν θα μπορεί να εισβάλλει στον χώρο. Η λύση αυτή θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και σε περίπτωση που ζούμε σε μονοκατοικία ή στους πρώτους ορόφους μιας πολυκατοικίας, όπου δυστυχώς είναι εύκολη η πρόσβαση σε κάποιον κλέφτη.

Τα κάγκελα ασφαλείας είναι επίσης ουσιαστικής σημασίας για την φύλαξη των εξοχικών κατοικιών μας, ειδικά αν αυτά βρίσκονται απομονωμένα και άρα θα ήταν εύκολο για έναν διαρρήκτη να περάσει απαρατήρητος. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν μάλιστα καλό να μην τοποθετήσουμε κάγκελα μόνο μπροστά από τα τζάμια των παραθύρων μας, αλλά ίσως και πίσω από την πόρτα του σπιτιού μας. Θα μπορούσαμε δηλαδή να εγκαταστήσουμε πτυσσόμενα κάγκελα τα οποία κλειδώνουν με κλειδαριά.

Τα κάγκελα αυτά, επειδή ακριβώς μπορούμε να τα μαζεύουμε στην μια άκρη της πόρτας όποτε θέλουμε, αποτελούν ιδανική λύση και για την φύλαξη των επαγγελματικών μας χώρων, διασφαλίζοντας ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ο εξοπλισμός μας θα παραμείνουν ακέραιοι.

Τι Πρέπει να Προσέξουμε όταν Επιλέγουμε Κάγκελα Ασφαλείας;

Ποιότητα:

Η ποιότητα των κάγκελων ασφαλείας που επιλέγουμε είναι υψίστης σημασίας καθώς από αυτήν εξαρτάται και η αποτελεσματικότητα τους. Επομένως, αξίζει να επενδύσουμε τώρα κάποια χρήματα στην αγορά τους, αποφεύγοντας το οικονομικό και συναισθηματικό κόστος που θα μπορούσε να μας επιφέρει μια ενδεχόμενη κλοπή.    

Αισθητική:

Ένα από τα πράγματα που συχνά μας απασχολούν όταν επιλέγουμε κάγκελα ασφαλείας είναι το πως θα δείχνουν όταν τοποθετηθούν. Όμως δεν θα έπρεπε στην πραγματικότητα να ανησυχούμε καθώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα, μοτίβα και είδη από τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε έτσι ώστε να κάνουμε τα κάγκελα ασφαλείας κομμάτι του σπιτιού μας !    

Οι Ανάγκες του Χώρου μας:

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να καθορίζουν το είδος των κάγκελων ασφαλείας που θα διαλέξουμε, είναι οι ανάγκες του χώρου μας. Αν, για παράδειγμα, θέλουμε να θέσουμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια πρέπει να επιλέξουμε σταθερά κάγκελα επειδή μπορούν να παραβιαστούν μόνο με ειδικό μηχάνημα. Ωστόσο, αν μας ενδιαφέρει περισσότερο η ορατότητα έξω από τα παράθυρα μας, θα πρέπει να επιλέξουμε πτυσσόμενα κάγκελα ώστε να τα μαζεύουμε όποτε θέλουμε να μην εμποδίζουν την θέα. Τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή και για την φύλαξη των επαγγελματικών μας χώρων, ειδικά σε περίπτωση που δεν έχουμε εγκαταστήσει ρολά οπότε και παραμένουν εκτεθειμένα τα τζάμια και η πόρτα μας. 

Δυστυχώς όμως οι διαρρήκτες δεν εισβάλουν πάντα από την πόρτα. Αντιθέτως, συχνά προτιμούν την είσοδο από απροστάτευτα παράθυρα, ειδικά σε περίπτωση που το σπίτι μας βρίσκεται στο ισόγειο. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να εγκαταστήσουμε κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα μας, καθιστώντας τα απροσπέλαστα.

Βέβαια, συχνά ένας αποτρεπτικός παράγοντας έγκειται στο γεγονός ότι τα κάγκελα ασφαλείας μπορούν να εμποδίζουν την καλή ορατότητα, ρίχνοντας την ψυχολογία μας. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορούν να μας προσφέρουν λοιπόν τα πτυσσόμενα κάγκελα, αφού μπορούμε να τα τραβάμε στο πλάι όταν δεν τα χρειαζόμαστε, επανατοποθετώντας τα έπειτα στην θέση τους και κλειδώνοντας τα με κλειδαριά.

Scroll to Top